Jdi na obsah Jdi na menu

Kocourek mistrem ČR na 10000 m, Kreisinger stříbrný – oba překonali klubový rekord a kvalifikovali se na EP

 

V sobotu 14. května se v Bílině běželo Mistrovství ČR v běhu na 10000m na dráze. Letos se po polském a německém vzoru mistrovství poprvé uskutečnilo samostatně, odděleně od domácího šampionátu na dráze. Ten se koná pravidelně na přelomu června a července, kdy již nejsou dobré podmínky pro kvalitní výkony na vytrvaleckých tratích.

A hned to přineslo své ovoce, když k naší radosti první dva závodnici v cíli – Milan Kocourek a Jan Kreisinger – se dostali hluboko pod hranici 30 minut. Oba se již před závodem dohodli, že se budou pravidelně střídat s cílem pokořit limit (29:40 min.) na Evropský pohár v Oslo. Přestože museli v každém kole obíhat ostatní běžce, přinesla jim domluvená spolupráce sladkou odměnu v podobě velmi kvalitních časů a nominace na EP. Milan Honzovi poodběhl až tři kola před cílem a poslední čtvrtku uběhl za 61 vteřin!

5719351121_f2b27a51e9_o.jpg

Mistrem ČR se se nakonec stal Milan Kocourek, který si časem 29:31,24 min. výrazně vylepšil osobní rekord a zároveň překonal i náš klubový rekord, který měl dosud v držení Pavel Faschingbauer časem o 10 vteřin horším. Původní klubový rekord překonal i stříbrný Jan Kreisinger, pro něhož znamená dosažený čas 29:34,89 min. nový osobní rekord.  Třetí doběhl brněnský Homoláč (30:19,06). Pro Milana Kocourka je to již třetí letošní titul mistra ČR, když před tím mistrovský kros a halovou patnáctku.

 

V kategorii žen zvítězila česká běžecká jednička Petra Kamínková, která se časem 35:06,92 min také kvalifikovala na EP v Oslu.

 

Výsledky:  http://online.atletika.cz/vysledky.aspx?idk=13304