Jdi na obsah Jdi na menu

Eva Šutová a Zuzana Muchová úspěšně zahájily letošní halovou sezónu

Halovou atletickou sezónu zahajují již tradičně atleti vysokoškoláci Akademickým mistrovstvím České republiky. Letošní A-MČR se konalo 7.1.2014 v Praze v přetlakové hale na Strahově. Z atletů kroměřížského atletického klubu na tomto mistrovství startovaly atletky Eva Šutová reprezentující vysokou školu EPI Kroměříž a Zuzana Muchová z vysoké školy VŠB-TU Ostrava.

Obě naše atletky si vedly při zahájení halové sezóny nad očekávání dobře a získaly hned dvě medaile a dvě 4. místa.

 

Eva Šutová se po pětileté přestávce opět postavila na start běhu na 400 m. Dlouhá přestávka znamenala, že nebyla nasazena do prvního silnějšího běhu, kde startovaly 3 extraligové atletky s mnohem lepšími osobními rekordy. Eva tedy na doporučení trenéra zariskovala a závod začala velmi aktivně a způsobem start-cíl ve druhém běhu s převahou zvítězila. Dosažený čas 58,78 byl lepší, než měly atletky v prvním běhu a znamenal překvapivou, ale zaslouženou zlatou medaili.    Eva startovala ještě v trojskoku, kde obsadila 4.místo a pro školu získala 7 bodů. Trojskok se skákal chvíli po vítězném běhu na 400 m a již byla cítit únava, přesto je dosažený výkon 11,31 m jejím halovým osobním rekordem a také rekordem klubovým.

 

Zuzana Muchová také nezklamala a na úvod halové sezóny předvedla velmi kvalitní výkony těsně za svými osobními a klubovými rekordy. Nejdříve vybojovala bronzovou medaili v běhu na 60 m překážek a časem 8,81 a zaostala za svým osobním rekordem o pouhé 2 setiny vteřiny. 4.místo a kvalitní výkon předvedla také v nejkratším sprintu na 60 m, když časem 7,97 vteřiny zaostala za svým osobním halovým rekordem o pouhou jednu setinu vteřiny.