Jdi na obsah Jdi na menu

Mistrovské soutěže

Příspěvky

Dominik Sokola veze stříbro z mistrovství ČR žáků

O tomto víkendu se v Novém Městě nad Metují konalo Mistrovství České republiky žáků a žákyň v atletice. Náš mladý atlet Dominik Sokola navázal na úspěšné vystoupení z letošní Letní dětské olympiády a v hodu oštěpem obsadil 2. místo!

 
Celý příspěvek

Blaha bronzový na MČR v běhu do vrchu, hned za ním doběhli i ostatní naši běžci

V sobotu se v Janských Lázních uskutečnil již 27. ročník Běhu Janské Lázně-Černá hora, který byl už po několikáté zároveň Mistrovstvím republiky v běhu do vrchu. Ze čtveřice našich běžců si nejlépe vedl Tomáš Blaha, který doběhl mezi dvoustovkou vrchařů třetí a potvrdil tak dobrou formu z posledních dní.

 
Celý příspěvek

Běh na Lysou horu – Blaha mistrem MaS v běhu do vrchu, Bluchová mezi ženami druhá a Stehlíková třetí

Poslední červencovou sobotu se uskutečnil 26. ročník Běhu na Lysou horu, který byl zároveň Mistrovství Moravy a Slezska v běhu do vrchu. V mužské kategorii nás  reprezentoval Tomáš Blaha, v kategorii žen potom Kateřina Bluchová a Jitka Stehlíková.

 
Celý příspěvek

Skvělá bilance Mistrovství ČR na dráze - 16 medailí. Kocourek trojnásobným, Novotný dvojnásobným mistrem, Mužíkův návrat

O víkendu se v moravské metropoli Brně uskutečnilo 41. Mistrovství republiky mužů a žen (jednotlivců) na dráze. Našim atletům se podařilo překonat loňskou medailovou žeň, když získali celkem 16 medailí, z toho 7 zlatých, 4 stříbrné a 5 bronzových (včetně desítky na dráze, která se letos poprvé běžele samostatně v květnu a na níž zvítězil Milan Kocourek před Janem Kreisingerem). Závody se konaly na překrásně zmodernizovaném stadionu VUT Pod Palackého vrchem, v sobotu dokonce za umělého osvětlení. Jediné co moc nevyšlo, ale nešlo ovlivnit, bylo nevyzpytatelné počasí. V sobotu vanul silný vítr a v neděli se přidal vytrvalý déšť. Obojí provázel citelný chlad.   V rámci MČR rovněž proběhlo i 2. kolo atletické extraligy. Každému týmu se započetlo 15 výkonů nejlepších jednotlivců

 
Celý příspěvek

Dominik Sokola stříbrný v oštěpu na Hrách 5. letní olympiády dětí a mládeže ČR

Hry 5. letní olympiády dětí a mládeže ČR proběhly nedaleko, v hanácké metropoli Olomouci. Jedná se o podnik, který svým významem a rozsahem přesahuje tradiční mistrovství ČR v atletice, protože se ho neúčastní pouze registrovaní atleti, ale také mládež provozující ostatní sporty. Zlínský kraj reprezentovala pod vedením Vítězslava tesaříka i skupina kroměřížských mladých atletů - Dominik Sokola, Jakub Gremlica, Zuzana Vagalová, Kamila Houšťavová, Tomáš Pastyřík a Eliška Labudová.

 
Celý příspěvek

Na Mistrovství Moravy jsme získali 7 medailí, Muchová třetí na Akademických hrách, Novotný vyhrál v Maďarsku

V sobotu 11. června se na vítkovickém stadionu uskutečnilo Mistrovství Moravy a Slezska mužů, žen, juniorů a dorostu a o den později v Olomouci žákovské mistrovství. Naše výprava dovezla celkem 7 medailí, z toho dvě zlaté, jednu stříbrnou a čtyři bronzové. Bronz veze také Zuzana Muchová z 9. Českých akademických her. Roman Novotný zvítězil na mítinku v maďarském Györu.

 
Celý příspěvek

Kocourek mistrem ČR na 10000 m, Kreisinger stříbrný – oba překonali klubový rekord a kvalifikovali se na EP

V sobotu 14. května se v Bílině běželo Mistrovství ČR v běhu na 10000m na dráze. Letos se po polském a německém vzoru mistrovství poprvé uskutečnilo samostatně, odděleně od domácího šampionátu na dráze. Ten se koná pravidelně na přelomu června a července, kdy již nejsou dobré podmínky pro kvalitní výkony na vytrvaleckých tratích.

 
Celý příspěvek

Mistrovství Moravy a Slezska na 10km - Štefko druhý, Blaha třetí

V Dolní Lhotě u Ostravy se poslední dubnový den běžela Dolnolhotská desítka, která byla zároveň Mistrovstvím Moravy a Slezska v silničním běhu na 10 kilometrů. Zvítězil frýdeckomístecký Petr Mikulenka, Róbert Štefko doběhl do cíle jako druhý a Tomáš Blaha byl třetí.

 
Celý příspěvek

Jan Kreisinger poprvé mistrem rebubliky v půlmaratónu

Jan Kreisinger potvrdil roli největšího favorita a v sobotu získal v Pardubicích svůj premiérový titul mistra ČR v půlmaratónu. Ostatním našim běžcům se bohužel už tak nedařilo, takže loňský hattrick jsme nezopakovali. Nominaci na Pohár mistrů jsme si však s přehledem vybojovali.  

 
Celý příspěvek

O víkendu se nejvíce dařilo Blahovi a Bajzovi, Frei druhý na krosu a Holuša pátý na MČR v chůzi

Druhý dubnový víkend byl ve znamení hned několika běžeckých závodů. V Hranicích se konal 44. ročníku Běhu vítězství a v hlavním závodě na 20 km zvítězil Tomáš Blaha a Jakub Bajza ho napodobil na 4 km trati. Martin Frei obsadil 2. místo v Bělé n. Radbůzou, kde se běžel 13.ročník krosu Bělská pětka. V Poděbradech se konalo tradiční MČR v chůzi na 20km, kde  Miloš Holuša obsadil 5. místo.   

 
Celý příspěvek