Jdi na obsah Jdi na menu

Mistrovské soutěže

Příspěvky

MČR v maratonu (Volkswagen Maraton Praha) - Homoláč mistrem, Dorazilová v osobním rekordu čtvrtá

Jiří Homoláč se stal mistrem ČR v maratonu, které sekonalo v rámci Volkswagen Maratonu Praha. Ten se běžel napříč pražskými ulicemi v neděli 12. května. Výborného výsledku dosáhla i Jana Dorazilová, která obsadila mezi ženami v rámci MČR výborné 4. místo a podruhé v životě stlačila čas pod 3 hodiny.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Mistrovské soutěže | Fotografie: MČR v maratonu 2013

Mistrovství Moravy a Slezska - Sokola získal kompletní sadu medailí,Gremlica a Šesták mistry,Muchová stříbrná,Šutová 2x bronzová

V sobotu 11.5. se v Třinci uskutečnilo Mistrovství Moravy a Slezska dospělých, juniorů i dorostu v atletice. Naše výprava se z něho vrátila s 8 medailemi, přičemž kompletní sadu se podařilo získat dorostenci Dominiku Sokolovi. Ten zvítězil v trojskoku, stříbro poté získal v oštěpu a bronz na 110 m překážek. Nejrychlejší na 100m byl František Gremlica a v běhu junorů na 800m nenašel přemožitele Jakub Šesták. Vícemistryní Moravy a Slezska se stala v běhu na 100 m př. Zuzana Muchová a bronz vybojovala na téže trati i Eva Šutová, která přidala ještě bronz v ženském trojskoku.

 
Celý příspěvek

Na MČR v běhu na 10000m obsadili naši běžci první 4. místa-titul obhájil Kocourek, stříbro získal Homoláč a bronz Kreisinger

Již potřetí za sebou se konalo Mistrovství České republiky v běhu na 10000m odděleně od dráhového šampionátu. Po Bílině a Hradci Králové se letos mistrovství uskutečnilo v Domažlicích. Za náš klub se na start v kategorii mužů postavili celkem 4 elitní běžci, mezi nimi chyběl pouze Jakub Bajza. 

 
Celý příspěvek

Bajza vyběhl bronz na Mistrovství ČR v půlmaratónu, Gerych šestý

Náš mladý  a nadějný běžec Jakub Bajza se opět dostává do formy. Po sedmiměsíční přestávce zaviněné únavovou zlomeninou nohy vyhrál nejprve před týdnem v traťovém rekordu Veřovskou desítku a v sobotu se postavil v Pardubicích na start Mistrovství České republiky v půlmaratónu, jež se konalo v rámci "Vinařského půlmaratónu". V něm vyběhl bronz a další náš běžec David Gerych obsadil pěkné 6. místo.

 
Celý příspěvek

MČR V KROSU – Kocourek si doběhl pro svůj 6.titul, Homoláč vybojoval bronz

Poslední březnovou sobotu se ve Střelských Hošticích, poblíž jihočeských Horažďovic, konal republikový šampionát v přespolním běhu (krosu) všech kategorií. Svůj 6. krosový titul na něm získal Milan Kocourek a Jiří Homoláč vybojoval bronz. Družstvo se opět kvalifikovalo na PMEZ v krosu.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Mistrovské soutěže | Fotografie: MČR v krosu 2013

Halové MČR - Pírek poprvé halovým mistrem v dálce, Kocourek obhájil titul na 1500m

O tomto víkendu se konalo v hale Otakara Jandery v pražské Stromovce 39. Mistrovství ČR dospělých. Svůj první halový titul na něm získal ve skou dalekém Milan Pírek, když výkonem 756 cm poprvé porazil  Romana Novotného (738cm). Milan Kocourek nastoupil tentokráte jen na 1500m a podařilo se mu časem 3:49:07 min. obhájit loňský titul. Petr Szetei vybojoval na 200m bronzovou medaili (21,53 vt.), o níž se musel podělit s Lukášem Šťastným z Dukly. Na hladké šedesátce si Petr doběhl pro 4. místo (6,89).

 
Celý příspěvek

Na halovém mistrovství Moravy a Slezska jsme získali 9 medailí, z toho 4 zlaté

Na halovém mistrovství Moravy a Slezska dospělých i mládeže, které se koná již řadu let v bratislavské hale Elán, získali naši atleti a atletky celkem 9 medailí, z toho 4 zlaté, 2 stříbrné a 3 bronzové. Halovými mistry se stali Milan Pírek (dálka), František Gremlica (60m), Jakub Šesták (1500m-junioři) a Jakub Gremlica (60m-dorostenci). Dařilo se i Zuzaně Muchové a Dominiku Sokolovi, kteří získali shodně jedno stříbro a bronz a Evě Šutové v trojskoku. I ostatní předvedli velmi solidní výkony.

 
Celý příspěvek

Muchová zaběhla na AM ČR klubový rekord na 60m př.

Po Novém roce se naplno rozjela halová sezóna. Velmi dobrým výkonem ji zahájila Zuzana Muchová, která získala stříbro na Akademickém mistrovství ČR v běhuna 60m překážek, navíc si přitom utvořila nové osobním maximum a zároveň i klubový rekord žen - 8,88 vt.

 
Celý příspěvek

Kocourek obhájil na Běchovicích mistrovský silniční titul, Homoláč stříbrný a Kreisinger bronzem završil náš běžecký hattrick

 V neděli 30.září se bežel již 116. ročník legendárního silničního běhu Běchovice - Praha, který je také nejstarším silničním během v Evropě. I letos byl zároveň Mistrovstvím ČR v silničním běhu na 10 kilometrů. Na start se postavil rekordní počet více než sedmi tisíc běžců a mezi nimi byl i obhájce titulu, náš Milan Kocourek a předchozí trojnásobný vítěz tohoto závodu Jan Kreisinger. Z dalších našich běžců do závodu nastoupil i Jiří Homoláč a Ondřej Fejfar.

 
Celý příspěvek

Homoláč mistrem ČR v běhu do vrchu, Bajza čtvrtý, Blaha osmý

 V sobotu se v Jeseníkách uskutečnilo Mistrovství České republiky v běhu do vrchu. 13-ti kilometrová trať vedená z Dolní Moravy na Kralický sněžník nejlépe seděla našemu Jiřímu Homoláčovi, který doběhl suverénně na 1. místě. Jakub Bajza tentokráte skončil těsně za stupni vítězů a Tomáš Blaha doběhl osmý.  

 
Celý příspěvek