Jdi na obsah Jdi na menu

Jarní přestupy - posílili nás Ptáček, Pudivítr a Uhlík, na hostování Žalský

V jarním přestupovém termínu jsme posílili o tři velmi dobré atlety, kteří by měli družstvu mužů pomoci k obhajobě extraligového titulu a hlavně k dobrému výsledku na nadcházejícím Poháru mistrů evropských klubů.

V disciplíně, která nám dosud chyběla - skoku o tyči - jsme angažovali bývalého reprezentanta ČR, halového vícemistra Evropy 2004 z Budapešti a účastníka OH 2006 a mistrovství světa 2004 Adama Ptáčka. Jeho osobní rekord je halových 581 cm z roku 2003. Adam přišel ze ASK Slavie Praha a jeho trenéry jsou Nikolaj Goroškov a Jiří Ptáčník.

V hodu diskem přibyla Igoru Gondorovi konkurence v Miroslavu Pudivítrovi, který má osobní rekord  61,92 m (2009) a loni byl stříbrný a předloni bronzový na mistrovství ČR. Míra přišel z AC Sparty Praha a jeho trenérem je Remigius Machura st.

Třetí posilou je čtvrtkař-překážkář, Michal Uhlík, několikanásobný mistr ČR s osobními rekordy 49,43 vt. (400m př.), 47,36 (400m) a 21,62 (200m). Michal přišel z ASK Slavia Praha a jeho trenérem je Mgr. Petr Novotný.

Pro letošní sezónu jsme získali na hostování z USK Praha loni nejlepšího českého koulaře Antonína Žalského, jehož nejsilnější disciplínou je právě vrh koulí (OR 20,71m) a velmi dobrý je i v hodu diskem (OR 57,74m).

 

Družstvu žen se pro letošní sezónu opět podařilo získat na hostování svou loni nejlepší bodovačku Lenku Brázdilovou (Sl.Slavia Uh.Hradiště) a Petru Vašinovou (SK Hranice). Z cizinek budou družstvu žen vypomáhat výškařka Iveta HorňákováVladimíra Goňová.