Jdi na obsah Jdi na menu

Extraliga mužů

Příspěvky

V sobotu se rozhodne na pražské Julisce o Mistru ČR družstev

V sobotu 17.září vyvrcholí domácí klubové soutěže Mistrovstvím ČR, které bude hostit stánek Dukly Praha - Juliska. Po vítězství v extralize se naše družstvo mužů pokusí obhájit tituly z let 2008, 2009, 2010 a prodloužit nepřerušenou sérii. Očekává se vyrovnaný souboj s historicky nejúspěšnějším klubem, 50-ti násobným mistrem republiky, domácí Duklou Praha.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Extraliga mužů

AK Kroměříž se stal po čtvrté za sebou vítězem Česká spořitelna atletické extraligy!

Atleti AK Kroměříž se stali po čtvrté za sebou vítězi Česká spořitelna atletické extraligy. Závěrečný 6.mítink 3.kola 13.8.2011 v Pardubicích potvrdil naše výrazné vítězství nad Duklou Praha ve všech letošních kolech extraligy.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Extraliga mužů

Na mítincích pro 3.kolo extraligy si vedeme dobře

Třetí kolo letošní atletické extraligy sestává celkem z 6 vybraných domácích mítinků, z nichž se nakonec bude započítávat 30 nejlepších výkonů.  Po dráhovém Mistrovství republiky se uskutečnily dva a to v Novém Městě nad Metují a v Táboře.  Naši borci si na obou vedli velmi dobře.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Extraliga mužů | Fotografie: Velká cena Tábora

1. kolo extraligy jsme s přehledem vyhráli, v Ostravě se však plně obnažily nedostatky nového systému

V sobotu 21. května proběhlo v Ostravě na vítkovickém stadionu 1. kolo atletické extraligy družstev, které se již odvíjelo podle nového soutěžního systému. Toto kolo bylo vlastně i kolem posledním, když bychom ho přirovnali k předchozímu systému. Nově se započítávalo 30 nejlepších výkonů dosažených na ploše stadionu, jež byly ohodnoceny podle tzv. maďarských tabulek. Náš tým s přehledem zvítězil!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Extraliga mužů | Fotografie: 1. kolo extraligy 2011

Chodci Malysa ml. a Holuša získali prvních 1920 bodů dle nového systému

V sobotu 16.4. se šla v olomouckých Smetanových sadech chodecká pětka, započítávaná do 1. kola letošního roku extraligy. Naši chodci si vedli velmi solidně a podle nového bodovacího systému získali 1920 bodů. Naše nová posila, Jiří Malysa ml. obsadila 3. místo a veterán Miloš Holuša došel čtvrtý. Jestli budou body nakonec započítány se ještě uvidí podle výkonů ostatních borců v 1. kole extraligy. V něm se počítá 30 nejlepších výkonů...  

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Extraliga mužů

Extraliga 2011 - nová struktura soutěže

V letošním roce se bude atletická extraliga odvíjet podle úplně nového systému. Namísto po několik desetiletí zaběhnutého modelu tří základních kol bodovaných 11-9-8...1 bod a finále v podobě MČR družstev, bude počínaje letošním rokem platit naprosto inovovaný model soutěžení. Klasické bude pouze 1.kolo, místo 2. kola bude bodováno nejlepších 15 výkonů na MČR dospělých a 3.kolo bude suplovat 6 vybraných domácích mítinků. Zásadní změna však nastane ve způsobu bodování, jež se nově bude odehrávat podle tzv. "maďarských tabulek". Ty bývají považovány sice jako nejpropracovanější, nicméně nezohledňují třeba vnější okolnosti při dosažení výkonů,  např. nepovolenou podporu větru při skocích a sprintech, nebo na naše poměry podhodnocené dlouhé běhy. Na mistrovství ČR klubů se po těchto "3 kolech" kvalifikuje 7 nejlepších týmů, které po vzoru PMEZ nasadí vždy jednoho závodníka do disciplíny. Oproti PMEZ tam však bude navíc chůze. Nezbývá než se tomu přizpůsobit, tak uvidíme, jak to nakonec dopadne....    

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Extraliga mužů

Družstvo mužů AK Kroměříž nejlepším sportovním kolektivem Kroměřížska, Bajza druhý v jednotlivcích

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Extraliga mužů

V téměř domácím Vyškovském prostředí jsme potřetí v řadě vybojovali titul mistra ČR v soutěži družstev

Celý příspěvek
| Rubrika: Extraliga mužů | Fotografie: MČR družstev 2010

V sobotu se ve Vyškově rozhodne o mistrovských titulech v soutěžích družstev

Celý příspěvek
| Rubrika: Extraliga mužů

AK Kroměříž - vítěz extraligy pro rok 2010 !

Celý příspěvek
| Rubrika: Extraliga mužů | Fotografie: 3.kolo extraligy 2010