Jdi na obsah Jdi na menu

POKYNY pro trénink na stadionu - ATLETIKA PRO DĚTI

Vážení rodiče i atleti,

v souvislosti s tréninkem na atletickém stadionu mám pro vás všechny několik organizačních záležitostí :

1/ tréninky atletické přípravky začínají v 16.00 hodin a proto vás žádám, kdyby to bylo možné, aby vaše děti byly na stadionu s malou časovou rezervou, stačí 10minut.

Pokud se vám stane, že se opozdíte, a to se může stát každému, předejte nám své děti osobně.

Neposílejte je samotné, aby se neopakoval případ z minulého týdne, kdy si to dvě děti namířily přímo přes travnatou plochu do prostoru házejících oštěpařů. Když trénink začne, nemůžeme sledovat, další přicházející.

2/ protože děti jsou všetečky a zajímá je co kde lítá, byly bychom rády, pokud chcete zůstávat po dobu atletiky na stadionu, aby jste čekali na zastřešené tribuně. Pokud postáváte poblíž dětí, stává se, že se nám na dráhu připletou mladší sourozenci a taky atleti, když vás vidí, odbíhají neorganizovaně pro pití mikinu...

3/ trénink bude končit v 17.00 hod. (nejmladší), v 17:30 hod. (starší) a my vám děti, po té co se rozloučíme, přivedeme do prostoru před šatny, abychom měly jistotu, že každé dítě odchází s odpovídajícím dospělým.

4/ počasí je opravdu letní a bylo by dobré, kdyby děti měly dostatek pití, pokrývku hlavy a mikinu, kterou si oblečou dle potřeby.

Prosím, zvažte jestli oblečení a hlavně boty jsou vhodné, bezpečné a pohodlné, pro pohyb dítěte venku.

Někdy jim příliš volné oblečení (dlouhé rukávy, nohavice a velké boty) brání v pohodlném sportování. Samozřejmě jde o bezpečnost.

Věřím, že pochopíte, že nám jde především o bezpečnost vašich dětí, ale také o to, aby se cítily dobře v partě svých vrstevníků a užily si naplno aktivní pohyb na čerstvém vzduchu.

 

Předem velmi děkujeme

trenérky Atletické přípravky