Jdi na obsah Jdi na menu

CHŘIBSKÝ MARATÓN 46.ročník - info, výsledky a foto

V sobotu 13.října se za skoro letního počasí uskutečnil již. 46. ročník Chřibského maratónu. Zvítězil podle očekávání David Pelíšek z Fortex Ski Moravský Beroun, v dobrém času 2:42:40 hod. Na druhém místě se v cíli objevil kroměřížský Jiří Klement za 3:00:41 hod. Na třetím místě doběhl v času 3:01:41 hod. Tomáš Blaha z AK Kroměříž, který si odbyl na Chřibském maratónu svou premiéru.

Mezi ženami si pro vítězství doběhla v času 3:21:45 hod. domácí běžkyně Martina Novotná. Druhé místo obsadila Blanka Selucká z Kyjova (3:39:42 hod.).

V kategorii "Muži D" zvítězil Ondřej Němec, běžecká legenda a nestor našeho klubu, který ve věku 60 let odběhl svůj 60.maratón za 3:21:45 hod.

O něco málo víc jich má na kontě Alexander Simon z DS Žilina, který zvítězil v kategorii "Muži E", když svůj 979. maratón zdárně dokončil za 5:36:01 hod¨. Počtem uběhnutých maratónu nemá mezi běžci bývalého Československa konkurenci.  Ve světových tabulkách se pohybuje údajně okolo 30. místa.....  

 

Zatímco se odvážní běžci vydali na náročnou jednookruhovou trať, na stadionu mezi sebou v rámci svého 6. ročníku poprvé soutěžili dvě dětské maratónské štafety. Dětem to šlo nadmíru dobře a společně zvládli náročnou maratónskou trať v podobě 105,5 kola na stadionu shodně za 2:51:11 hod.  Loňský čas vylepšili hned o 16 minut.

 

Na závěr  d ě k u j e m e  - všem maratóncům i organizátorům a samozřejmě i těm, kteří nám na uspořádání závodu přispěli - za úspěšné zvládnutí dalšího ročníku Chřibského maratónu! 

logo_mesta_kromerize.jpg

logo-zk.jpg

 

logo-sportuj-s-nami.jpg

 

 

KOMPLETNÍ VÝSLEDKY

 

6.dětská maratónská štafeta - VÝSLEDKY

 

 

FOTO Rajče: https://mvyp.rajce.idnes.cz/Chribsky_maraton_2018/

 

Náhledy fotografií ze složky Chřibský maratón.46.ročník