Jdi na obsah Jdi na menu

Alena Symerská je mistryní ČR v běhu na 400m!

Poslední červencový víkend se na Kladně konalo Mistrovstvi České republiky mužů a žen v atletice.  Barvy našeho atletického klubu na něm hájila sprinterka a čtvrtkařka Alena Symerská a byla dokonce i žhavou nadějí na příčky nejvyšší.

A hájila je náramně. Již v sobotu zvítězila ve svém rozběhu a časem 54,69 s se kvalifikovala do finále, které se běželo v neděli. V něm Alena odstartovala velmi dobře, ale ješté lépe běžela jeji soupeřka Zdeňka Seidlová z Dukly Praha, která měla při náběhu do cílové rovinky slušný náskok. Alena se tím nenechala odradit, ba naopak ji to vyhecovalo k famóznimu závěru, když na šachovnici byla o 6 setin rychlejší a v novém osobnim rekordu 53,02 s se stala seniorskou mistryni ČR. 

img_1497.jpg

 

Je to její první seniorský titul na dráze a svým výkonem zároveň vytvořila nový klubový rekord a potvrdila nominaci na nadcházeji Mistrovstvi Evropy v Berlíně, kde by měla startovat v individuálním závodu na 400m!

 

VÝSLEDKY:http://online.atletika.cz/vysledky/31957/80

 

Záznam ČT: https://www.ceskatelevize.cz/sport/atletika/378633-zklamani-sampioni-i-novy-pasazer-do-berlina-kladno-hostilo-domaci-sampionat/

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky MČR Kladno 2018