Jdi na obsah Jdi na menu

Alena Symerská debutovala na MISTROVSTVÍ EVROPY v Berlíně

Zejména svými letošními výkony, kdy získala titul halové mistryně ČR v běhu na 200m a také titul na 400m na MČR pod širým nebem včetně splnění limitu, si Alena Symerská vybojovala účast na právě probíhajícím Evropském šampionátu v atletice. Ten hostí německá metropole, Berlín.

Svěřenkyně zkušeného trenéra Oty Šedého a ryze domácí odchovankyně, která snoubí náročnou kombinaci vrcholového sportu a studia na matematicko-fyzikální fakultě, neodjížděla do Berlína s nejvyššími ambicemi. Odjížděla s cílem spíše překvapit, postoupit z rozběhu a případně si vylepšit dosavadní osobní maximum. A také s výhledem do budoucna, posbírat drahocenné zkušenosti.

alena-symerska-me-berlin-2018-2.jpg

Alena ve středu před polednem nastoupila ve třetím rozběhu žen na 400m. Los ji přisoudil nejméně výhodnou 1. dráhu a v kotli Berlínského olympijského stadionu panovala teplota přes 30 stupňů. V náročných podmínkách doběhla na 7. místě v čase 53,25 s., což znamenalo 25. místo redukovaného pořadí. Tabulkově nejlepších 12 sprinterek totiž postoupilo přímo do semifinále.

alena-symerska-me-berlin-2018.jpg

Pro zajímavost uvádíme, že spolu se zbývajícími našimi dvěma reprezentantkami Zdeňkou Seidlovou (53,38) a Ladou Vondrovou (53,21), se svými časy vešly do rozmezí 18 setin sekundy!

alena-symerska-me-berlin-2018-3.jpg

Alena už svou účastí na ME dosáhla velkého úspěchu, reprezentovala i kroměřížskou atletiku a svým výkonem rozhodně nezklamala.

Je to první, ryze kroměřížský atlet/atletka, vedená kroměřížským trenérem, která si vybojovala účast na Evropském seniorském dráhovém šampionátu. Gratulujeme oběma!

 

VÝSLEDKY:

http://www.european-athletics.org/competitions/european-athletics-championships/2018/athletics/event/womens-400m/phase=atw004900/index.html?v=20180809191537&intcmp=[#]-schline-result

 

Profil na EAA: 

http://www.european-athletics.org/athletes/group=s/athlete=109049-symerska-alena/index.html