Jdi na obsah Jdi na menu

Aktuality

Příspěvky

Přípravka absolvovala další ročník příměstského táboru

První srpnový týden jsme uspořádali pro děti nejen z naší atletické přípravky již 9. příměstský tábor, tentokráte s indiánskou tematikou. Součástí programu byl samozřejmě výlet na kroměřížský kopec Barbořina a tábornické snažení završily závody, který se konaly poslední den. Díky trenérům a dobré přípravě se tábor opět vydařil, i přes panující deštivé počasí a s dětmi jsme se loučili v úsměvu a radostné náladě! 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Aktuality

Mimořádná valná hromada

Ve čtvrtek 24.8.2023 se uskuteční mimořádná valná hromada klubu. Jediným bodem k projednání bude informace o stavu žádosti o státní dotaci na výstavbu nového sociálně provozního zázemí a záležitostí s tím spojené. VH proběhne v salonku restaurace na Myslivně, od 16:00 hod. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Aktuality

MISTROVSTVÍ ČR juniorů a dorostu - štafeta juniorů pátá, Slunečný osmý

Druhý červnový víkend se v Praze, na známém stadionu Dukly Praha Juliska, konal tzv. "gigant" - Mistrovství ČR juniorů a dorostu. Náš klub na něm, pod vedením trenérů Mgr. Vojtěcha Březky a Petra Hudečka, reprezentovala štafeta juniorů na 4x100m a 4x400m, Adam Brázdil na 400m.př, juniorů a Dan Tristan Slunečný v běhu dorostenců na 3000m. Nejlepšího výsledku dosáhla štafeta juniorů na 4x100m, ve složení Jarošek, Brázdil, Novák, Kobliha, která obsadila časem 44,17s celkové 5. místo! Dan Tristan Slunečný vybojoval v čase 9:26,81min. pěkné 8. místo mezi dorostenci. Adam Brázdil obsadil v 1.rozběhu na 400 m.př. juniorů 6.místo časem 58,29s 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Aktuality

Starší žákyně získaly bronz na finále KP družstev

Ve středu 15.6. se v Uherském Hradišti konalo poslední finálové 4.kolo Krajského přeboru družstev staršího žactva, na kterém nás pod vedením trenérů Vojtěcha Březky a Petra Hudečka, reprezentovali žáci i žákyně. Těm se vedlo nadmíru dobře, když dovezli bronzové medaile, přičemž je předstihlo jen domácí družstvo a vítězné starší žačky AK Zlín. Gratulujeme! Naši starší žáci obsadili nepopulární, ale pěkné 4. místo.

KOMPLETNÍ VÝSLEDKY:  https://online.atletika.cz/vysledky/69286/0/2

 

 
Celý příspěvek

2. kolo KP ZK družstev mladšího žactva

Ve čtvrtek 8.6. se v Holešově uskutečnilo 2.kolo Krajského přeboru družstev mladšího žactva. Zúčastnili se ho i naši mladí atleti a atletky, v hojném počtu a dali o kroměřížské atletice vědět i v této kategorii. Děkujeme za předvedené výsledky, za vynaloženou snahu i za vzornou reprezentaci klubu! Poděkování patří samozřejmě i trenérům Markovi Kleiblovi, Kristýně Krejsové a Haně Kleiblové, kteří družstvo trénují a dobře vedou.

VÝSLEDKY. 2. kolo KP ZK družstev mladšího žactva:  https://online.atletika.cz/vysledky/69525

 

 
Celý příspěvek

MMaS DOROSTU A DOSPĚLÝCH 2023 - Slunečný, Hudeček a obě štafety mužů mistry Moravy, Skácel a Trhlík bronzoví

O víkendu proběhlo Mistrovství Moravy a Slezska v atletice. Dorost se utkal v sobotu 3.6. ve Znojmě, junioři a dospělí potom v neděli 4.6. v Břeclavi. Našim atletům se dařilo, máme nové mistry Moravy, kterými se stali Petr Hudeček na 100m mužů (11,20 s), Dan Tristan Slunečný na 3000m dorostenců (9:19,66 min. PB) a také obě štafety mužů ve složení Brázdil, Kobliha, Jarošek, Novák na 4x100 (45,02s) a 4x400m (3:43,94 min.). Petr Hudeček získal ještě navíc stříbro na 200 m mužů (23,16 s) a bronz vybojovali Adam Skácel (oštěp muži 54,72m)  a Tomáš Trhlík na 1500m dorostenců (4:42,66 min.).

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Aktuality | Fotografie: MMaS 2023-dospělí a dorost

Starší žačky vybojovaly 3.místo na KP družstev

Na 3. kole Krajského přeboru družstev staršího žactva, které se uskutečnilo 31.5. v Uherském Hradišti, vybojovaly naše žačky výborné 3.místo. Jde o nejlepší umístění našeho družstva, které se konečně sešlo v početnější sestavě, za poslední období. Potřebnou morální podporu jim kromě trenérů Březky, Osinové a Hudečka, poskytli také naši starší žáci. 

 
Celý příspěvek

Dětský den Města Kroměříže

Jako každým rokem uspořádalo Město Kroměříž Dětský den, který se konal v sobotu 27.5.2023 a to opět na kroměřížském letišti. Pro děti bylo připraveno mnoho atrakcí a také sportovních stánků, přičemž jeden z nich obsáhl náš atletický klub. Naši trenéři, jenž tomu podřídili svůj víkendový režim, prezentovali některé dovednostní disciplíny z programu "Atletika pro děti". S nadšením si je vyzkoušeli nejen děti, ale také jejich rodiče, což bylo také jedním z účelů celé akce. Děkujeme tímto našim trenérům, že si našli  čas a mohli tak atletiku přiblížit dětem i rodičům.   

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Aktuality | Fotografie: Dětský den 2023

Dominik Sokola po víc jak roce znovu závodil

Náš oštěpař a také nedávný reprezentant ČR do 23 let se po víc jak roční pauze, zaviněné zdravotními problémy, znovu zúčastnil mistrovských závodů. Na 1.kole I. ligy se v dresu Slovácké Slávie Uherské Hradiště představil ve své hlavní disciplíně oštěpu a vybojoval 2.místo výkonem 61,55 m. V hodu kladivem byl potom dvanáctý výkonem 32,23 m.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Aktuality | Fotografie: Dominik Sokola 2023

MČR V MARATONU - Ondřej Fejfar doběhl pro stříbro v novém osobním rekordu, poprvé pod 2:20 h! Tomáš Blaha doběhl na 27. místě

Na Mistrovství České republiky v maratonu, které se opět konalo v rámci Pražského maratonu vybojoval náš vytrvalec Ondřej Fejfar výborné 2. místo, když náročnou maratonskou trať zaběhl v osobním rekordu 2:19:54 hod. a vůbec poprvé v životě pokořil hranici 2:20 hod. Po Róbertu Štefkovi, Pavlu Faschingbauerovi, Janu Kreisingerovi a Jiřím Homoláčovi je pátým maratoncem hájícím kdy barvy našeho klubu, jemuž se toto podařIlo. Ondro GRATULUJEME !  Na 27.místě doběhl taktéž v osobním maximu, věkem již veterán a náš nejvěrnější vytrvalec,  Tomáš Blaha za 2:42:45 hod. Vítězem Pražského maratonu 2023 se stal v novém traťovém rekordu Keňan Alexander Mutiso, když zacíloval v času 2:05:09 hod. Ondřej byl celkově 15., Tomáš 67. Mužů, kteří doběhli do cíle bylo 4216.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Aktuality | Fotografie: MČR v maratonu 2023